Is interim management iets voor mij?

Geplaatst op

Geplaatst in Interim management

Is interim management iets voor mij?

Dat hangt ervan af. Tijdelijk project werk dient zich in verschillende vormen aan. Soms als een  spontane oplossing en soms als een weloverwogen keuze en dikwijls in die volgorde. Als jurist of informaticus zal je in de loop van je carrière in verschillende hoedanigheden werken. Als net afgestudeerde heb je doorgaans nog een leercurve te doorlopen waarvoor je leergeld betaalt en je een startersloon krijgt. In de eerste jaren doorloop je een stage of een gelijkaardige training waardoor je ervaring opdoet en je toegang krijgt tot bepaalde titels of certificaten en je loon geleidelijk omhoog gaat. Wanneer het stijgingspercentage van de leercurve en de ermee gepaarde loonevolutie na verloop van tijd afneemt, ontstaat er een voedingsbodem voor verveling en de verleiding om nieuwe professionele horizonten op te zoeken. Je kan veranderen van bedrijf of van kantoor en je kan al eens veranderen van sector om nieuwe ervaringen op te doen. Nog een optie die zich aandient is te veranderen van statuut. Je kan werken als werknemer voor een bedrijf of als zelfstandige die traditioneel een eigen cliënteel opbouwt, maar je kan er ook voor kiezen om te gaan werken als zelfstandige consultant die tijdelijke projecten uitvoert. Als consultant moet je een zekere flexibiliteit aan de dag leggen om je in steeds verschillende organisaties te kunnen inwerken en moet je als het ware uit de ivoren toren treden, maar daar staat tegenover dat je erg nauw in de business  betrokken wordt en je rechtstreeks met je nieuwe collega’s omgaat waardoor je een erg diepgaande kennis kan opdoen. Een tijdelijk project kan ook perfect een overgangsfase zijn die je toelaat om kennis te maken met een nieuwe sector of een nieuw bedrijf. Wij merken echter dikwijls dat een eerste tijdelijk project goesting geeft in een opvolger en net daarom hebben wij Panderim opgericht.